AMASYA SULUOVA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018 YILI " MERKEZÎ SINAV BAŞVURU ve UYGULAMA KILAVUZU " İLE İLGİLİ ORTAOKUL MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI YAPILDI

 İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet DAVU başkanlığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavla öğrenci alacak liselere ilişkin açıklanan “ Merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu “ ile ilgili Ortaokul Müdür ve Müdür Yardımcılarının katılımları ile  11 Nisan 2018 Çarşamba günü toplantı yapıldı.
2018 YILI " MERKEZÎ SINAV BAŞVURU ve UYGULAMA KILAVUZU " İLE İLGİLİ ORTAOKUL MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI YAPILDI

 Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı Ortaöğretim Kurumlarına merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunda, başvuru süreci ile ilgili bilgiler ve merkezi sınav ile öğrenci alacak okulların listesi ve bu okulların kontenjanlarının açıklandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet DAVU, 11-18 Nisan günleri arasında yapılacak sınav başvurusunun kılavuzda belirtilen esaslara göre gerçekleştirileceğini vurguladı.

Okullarda başvuru yapacak öğrencilerin öğrenim bilgilerinin elektronik ortamda yani e-okul´da güncel olmak durumunda olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet DAVU, okul müdürlerinden öğrenci bilgilerinin mutlaka kontrol edilerek eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınav ile öğrenci alacak okullar listesinde, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarının yer aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet DAVU, sınavın 2 Haziran 2018’de 8. sınıf öğretim programları temel alınarak iki bölüm halinde uygulanacağını, İlk bölümde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika, ikinci bölümde ise 40 soruluk sayısal alan için ise 60 dakika süre tanınacağını söyledi.

Karşılıklı görüş alış verişinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet DAVU´nun okul müdürlerine çalışmalarında başarılar dilemesinin ardından toplantı sona erdi.

 

11-04-201811-04-201811-04-2018

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi Suluova/Amasya - 03584172426

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.