AMASYA SULUOVA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik ortaokul ve liselerde TUBİTAK destekli Bilim Fuarları düzenlenmektedir.

 2014-2015 öğretim yılı, Şeker Ortaokulu, Şehit Aydın Korkmaz Ortaokulu, Hürriyet Ortaokulu, Suluova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Fen Lisesi olmak üzere altı okulumuzun bilimsel çalışmaları, TUBİTAK tarafından kabul edilerek, desteklenmektedir. Bilimsel çalışmaları TUBİTAK tarafından desteklenen bu okullarımızda Mayıs (2015) ayında 4006 TUBİTAK Bilimsel Fuarları düzenlenecektir.

Bu Projeler okullarımızda bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanları ile farklı kesimleri karşılaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla hazırlanan sergi, atölye, laboratuar çalışmaları ile tematik oyunlar, yarışmalar, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler vb. her türlü, tercihen etkileşimli, uygulamayı içeren etkinlikleri ifade etmektedir.

 

 

                                                                          Ahmet DAVU

                                                                          İlçe Milli Eğitim Müdürü

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi Suluova/Amasya - 03584172426

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.