AMASYA SULUOVA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE GÜVENLİ OKULLAŞMA VE UZAKTAN EĞİTİM (SSDE) PROJESİ

TÜRKİYE GÜVENLİ OKULLAŞMA VE UZAKTAN EĞİTİM (SSDE) PROJESİ

Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi, COVID-19 pandemisi sırasında uzaktan eğitim ile güvenli bir eğitim sağlamak ve bu durumdan güçlü bir şekilde çıkmak için Türkiye'nin eğitim sektörünü desteklemeyi hedefleyen, Dünya Bankası (WB) finansmanıyla gerçekleştirilmesi planlanan bir projedir. Proje hem güvenli ve etkileşimli uzaktan eğitime yönelik COVID-19 ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hem de eğitim teknolojisi için daha dirençli bir sistem oluşturmayı hedeflemektedir. Dünya Bankasının Çevre ve Sosyal Çerçevesi uygulanarak hayata geçirilecek projenin, ülkemizin Eğitim Teknolojisi yatırımlarına kayda değer bir biçimde katkı sağlaması ve kriz durumlarında eğitim sistemine güç katması beklenmektedir.

Proje temel olarak üç bileşenden oluşmaktadır.

30-05-2020

Bileşen 1: Acil Durum Sırasında Eğitim Altyapısı: Bu bileşen, her ikisi de ülkedeki COVID-19 salgını ve ardından okulların kapanmasıyla oluşan eğitim sektöründeki acil durumu ele almayı amaçlayan iki alt bileşenden oluşmaktadır. Sırasıyla; Alt Bileşen 1.1 mevcut EBA platformunu genişleterek devam eden acil duruma verilen acil yanıtı ele alacak ve Alt Bileşen 1.2 yeni sistemin tasarımını, satın alımını, uygulamasını ve test edilmesini finanse ederek tam ölçekli uzaktan öğrenme çözümüne hızlandırılmış bir şekilde geçişi amaçlayacaktır. Bu yeni sistem ayrıca sektörün gelecekteki olası acil durumlar karşısında güçlülüğünü ve dirençliliğini de iyileştirecektir. Her iki alt bileşen eş zamanlı olarak uygulanacaktır.

Bileşen 2: Güvenlik ve Kalite için Dijital İçerik: Bu bileşen, hem COVID-19 kaynaklı okulların kapalı kaldığı süre boyunca hem de daha "karma" (online ve yüz yüze) bir yaklaşım benimsenmesi beklenen yüz yüze eğitime aşamalı geçiş süreci için uzaktan eğitim içeriklerinin teminini destekleyecektir. Ayrıca bu bileşen kapsamımda, dijital içerik ve pedagojik araç geliştiren ve sunan geliştiricilerin yanı sıra veliler, öğretmenler, öğrenciler, topluluk aktörleri, üniversiteler ve diğer eğitim içerik geliştiricileri ile yapılacak işbirlikleri üzerinden sürekli eğitsel dijital içerik geliştirme ve karma eğitim süreçlerini destekleyecek bir "Ekosistem" de inşa edilecektir.

Bileşen 3: Eğitim Teknolojilerinin Güçlendirilmesi için Kurumsal Kapasite: Bu bileşen MEB'in projenin koordinasyonu, yönetimi, izleme ve değerlendirmesine yönelik mevcut durumunu ve güvenli ve eşit dijital eğitim hizmetlerini sunma kapasitesini güçlendirmeye yöneliktir.  Bu bileşenin içinde proje girdilerinin, etkinliklerinin ve çıktılarının izlenmesine yönelik destek bulunmaktadır. Eğitim Teknolojileri Yenilik Merkezi ve karma öğrenme yaklaşımları gibi yeni girişimler için özenle hazırlanmış etki değerlendirmeleri gerçekleştirilecek ve böylece politika ve program büyümeleri için bilgi elde edilecektir. Yapılacak çalışmalar ve teknik destek de MEB'in gelecek krizlere hazır olma durumunu iyileştirecek ve aynı zamanda COVID-19 pandemisinin birlikte getirdiği zorluklarına da yanıt verecektir.

 PROJEYE AİT DOKÜMANLAR:

Çevresel ve Sosyal Taahhüt Planı

Paydaş Katılım Planı

 İLETİŞİM

Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi için soru, görüş, öneri veya şikayetler aşağıdaki bağlantıdan erişilebilen form doldurarak iletilebilecektir. 

Görüş ve Önerilerinizi Göndermek İçin Tıklayınız.

 

 

 

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi Suluova/Amasya - 03584172426

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.